Vaje folklorne skupine in stardandnih plesov

Vaje folklorne skupine potekajo vsak ponedeljek ob 20,00 in standardnih plesov ob četrtkih ob 19.00 v Dvorani Augusta Schaura v Kočevskih Poljanah. Vabljeni novi plesalci, vaje so brezplačne! 

Ličkarija, 30.9.2016

Vabilo na ličkarijo

Nastop folklornikov v Dol. Toplicah, 5.3.2016

toplice

Nastop na ˝Dneh kočevarske kulture˝ v Kočevskih Poljanah, 19.9.2015.

nastop

 
nastop  
gledalci  

 

Nastop folklorne sekcije v Celovcu, 2.8.2015

Oglejte si video na youtube (posnel John B. Gladitsch, New York) —»

Nastop v Celovcu

Vaje folklorne skupine potekajo vsak ponedeljek ob 20,00 v Dvorani Augusta Schaura v Kočevskih Poljanah.

Iščemo nove pesalce in harmonikarja!

vaje

Pustno rajanje 14.2. 2015 v Kulparjevi kleti v Občicah

Na pustno soboto je TD Pod Srebotnikom organiziralo tradicionlno pustno rajanje za otroke iz Črmošnjiško- Poljanske doline. Udeleženci so ob 17. uri našemljeni prišli na prizorišče, kjer jih je pričakala animatorka Urška. Ob glasbi in igri so se zabavali daleč v noč. Najbolj vesele tri maske so bile nagrajene z brezplačnimi vstopnicami za kopanje v termah Dol. Toplice, vse ostale maske pa so si smele izbrati najljubši sladki zaklad. Seveda ni manjkalo niti krofov. Krofe in vsa darila je podarilo TD Pod Srebotnikom. Vzdušje je bilo ves večer odlično in krofi okusni, zato vsi upajo, da se naslednje leto zopet vidimo.

pus_z pust_n  
pust4 pust3  

VIDEO

 

Obisk sv. Miklavža

Miklavž

Tudi v letočnjem letu je otroke v Črmošnjiško- Poljanski dolini obikal sv. Miklavž. Sv. Miklavž je letos sicer malo zamudil- prišel je šele 7.12.- a to ni nikogar motilo, saj vsi vedo, da veliko pridnih otrok čaka na darila. Srečanja se je udeležilotoliko otrok in njihovih staršev, da jih je Dvorana Avgusta Schaura iz Kočevskih Poljan komaj sprejela. Starši in njihovi otroci so si najpre ogledali igrico, ki so jo pripravili mladi igralci iz Črmošnjic pod vodstvom gospe Marije Zupančič. V igrici so ivedeli, da parkljem ne velja verjeti, pa čeprav se delajo še tako prijazne.

Pri organizaciji prireditve smo Miklavžu pomagali člani Društva pod Srebotnikom. Prisotne smo po srečanju tudi pogostili s čajem in palačinkami. Za darila pa so tudi letos poskrbeli sponzorji in sicer: Avtoprevozništvo Štangelj, Občina Dol. Toplice in Zavod Mošnice- Moschnitze, ki je otrokom podaril knjigico v treh jezikih Sanje in predanost.. Vsi upamo, da nas sv. Miklavž tudi naslednje leto ne bo pozabil, pa tudi če kak dan zamudi, se ne bo nihče jezil.

 10-Feb-2015

 

.